- Úvod
- Olivy José Lou
Olivy José Lou
Všechny olivy jsou produkovány malou rodinnou farmou.
Silný a slavnostní jako kořeny olivovníků, příběh Hijos de José Lou je příběhem rodinné tradice věnované výhradně zpracování a zachování oliv.
Jeho původ sahá až do třicátých let, kdy podnikatel José Lou Royo, otec a dědeček současných majitelů, otevřel malý olivový podnik v Zaragoze. Později vytvořil sklad pro zpracování černých oliv.
Po rekonstrukci podporované v osmdesátých letech ve výrobním procesu a s trvalou technologickou inovací byl Hijos de José Lou konsolidován v balení, prodeji a distribuci oliv a okurek.
Dnes, ze svých zařízení v průmyslovém areálu Malpica, v Zaragoze, výrobky José Lou procházejí pečlivým procesem zpracování a konzervace pro potěšení milovníků středomořské stravy.
Ačkoli olivy aragonského původu jsou stále srdcem společnosti, dnes jiné odrůdy oliv a široká škála okurek a zeleniny doplňují sortiment produktů José Lou.
Odrůdy oliv
EMPELTRE - středně velká černá oliva vypěstovaná ve Španělsku, zejména podél údolí Ebro a Baleárských ostrovů. Její využití je pro nakládánía a lisování na olej.
PELOTIN - drobná zelená oliva vypěstovaná ve Španělsku, určená přdevším na nakládání a následnou konzumaci.
PICUAL - Pochází z jižního Španělska (provincie Jaén) je nejrozšířenější olivou ve Španělsku, která zahrnuje asi 50 % španělské produkce oliv a přibližně 20 % světové produkce oliv. Má silnou, ale sladkou chuť a je široce používána ve Španělsku jako stolní oliva.
MANZANILLA - velké, zaoblené oválné ovoce s purpurově zelenou slupkou pochází z Dos Hermanas v Seville v jižním Španělsku. "Manzanillas" znamená malá jablka ve španělštině. Známý pro bohatou chuť a hustou dužinu.
GORDAL - královna "oliva", stolní oliva. Název znamená "tučný" kvůli velké velikosti.