- Úvod
- Exclusivní produkty Flor de SAL
Exclusivní produkty Flor de SAL
Základem malé rodinné farmy je výroba a zpracování EVOO (Extra Panenský olivový olej) pod značkou Flor de Sal a prémiovými značkami SHIO.
Farma se nachází na severovýchodě Španělska, v Alcolea de Cinca (Huesca), konkrétněji v údolí Ebro, na břehu řeky Cinca a s Pyrenejemi jako pozadím. Země kontrastů za to, že je na půli cesty mezi pouští Monegros a vrcholy více než 3000 metrů nadmořské výšky Pyrenejí.
PŮDA je určující faktor ve výše zmíněném charakteru prémiového oleje. Půda má vysokou koncentraci sodných solí a na povrchu jsou dokonce i solné květy. Odtud název našeho produktu: "FLOR DE SAL".
Tento obsah soli omezuje růst a produkci olivovníků, protože jsou vystaveny neustálému "nadměrnému namáhání" absorpcí vody a živin. Tento pokles produkce vtiskne oleji jedinečný charakter a upřednostňuje kvalitu před množstvím.
VÝROBNÍ POSTUP - časná sklizeň se provádí za účelem zdůraznění zelených a ovocných tónů odrůdy Arbequina a tím zvýšení její vůně.
Sotva 1 hodina uplyne od doby, kdy je oliva sklizena ze stromu, dokud není přeměněna na olej.
Extrakce oleje je "za studena". Tento detail je velmi důležité zdůraznit, protože je nezbytné vyhnout se ztrátě těkavých látek (aromat) během procesu zpracování. Odkazuje na teplotu, které jsou olivy vystaveny během lisování, a to je přibližně 25-27 ° C. Pokud by tato teplota byla vyšší, extrahovalo by se více oleje, ale ztratil by aroma zředěné v odpadní vodě.